Piet en Annie knus op de bank. (foto: Joop Verstraaten)
Piet en Annie knus op de bank. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Piet Smulders en Annie Sanders

zestig jaar getrouwd

GROESBEEK - Piet Smulders (83) en Annie Sanders (81) zijn op de derde zondag van augustus 1959 bij elkaar gekomen, weten beiden zich nog als de dag van vandaag te herinneren. Het was tijdens de Katwijkse kermis in de tent bij Verhees. 

Piet kwam uit Groesbeek waar ze hem kennen als Pietje van Hanne van Pet en Annie kwam uit Sint-Agatha bij Cuijk. Na 3 jaar en 4 maanden verkering te hebben gehad ging het stel trouwen. Piet was machine bankwerker en zorgde later voor de uitgifte van melkproducten waaronder de bekende vlaflip. 

Annie werkte op een confectie fabriek waar ze kleding maakte en later was zij operator bij Philips. Het stel heeft drie zoons gekregen: Ed, Peter en William. In totaal hebben ze zes kleinkinderen, waar ze trots op zijn (Ed; Rick & Dennis, Peter; Priscilla & Raoul en William; Eva & Hanne). 

Piet hield van wandelen en niet te vergeten straatvoetbal met de kids, terwijl Annie hield van gymmen en lijndansen. Ook hielden beiden van op vakantie gaan met de bus. Spanje was hun favoriete land en de toeristische plaatsen Malgrat de Mar en Salou kennen ze dan ook op hun duimpje. Vanaf het moment dat Piet gepensioneerd was, gingen ze tweemaal per jaar die kant op. Op 30 november is de dag dat ze zestig jaar getrouwd zijn.

Piet & Annie moesten om gezondheidsredenen verhuizen van de van Nispenstraat naar de Stationsweg. Dit bleek een schot in de roos, ze hebben het ontzettend naar de zin in hun gezellig ingericht appartement.