Een motorboot en jetski moesten de wietkwekerij afdekken. (foto: Joop Verstraaten)
Een motorboot en jetski moesten de wietkwekerij afdekken. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Wietkwekerij ontmanteld

in schuur in Groesbeek

GROESBEEK – De politie heeft – naar aanleiding van een tip – woensdagmorgen om 09.00 uur een inval gedaan in een schuur aan de Wylerbaan in Groesbeek. Door de toegangsdeur met grof geweld te forceren zijn de agenten de schuur binnen gekomen. 

In het voorste gedeelte van de schuur stond een motorboot en een jetski, alsmede een personenauto. Achter een deur bleek zich de wietkwekerij te bevinden. In totaal werden zo’n 100 wietplanten aangetroffen alsmede de nodige apparatuur. De gehele wietkwekerij is ontmanteld en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en vernietigd. Ook medewerkers van Liander om te onderzoeken of de stroom illegaal was afgetapt. 

Ambtenaren van de gemeente Berg en Dal waren ook bij de ontmanteling aanwezig. De vorige eigenaar had drie schuren verkocht aan de eigenaar van manege Vossenheuvel eveneens aan de Wylerbaan. Twee schuren waren er weer verhuurd. In een van die schuren werd de wietkwekerij aangetroffen. Onlangs kwam de eigenaar nog in het nieuws, doordat hij een gevonden Mariabeeldje in een van schuren in de nis van de monumentale waterput vond, die op het terrein stond. Maria waakt met de rug naar de Wylerbaan, maar misschien heeft Maria wel gewaakt over de wietkwekerij. Of de overige waardevolle spullen in beslag worden genomen is niet bekend. De motorboot, jetski en de personenauto zijn in beslag genomen en afgevoerd.