Een gedeelte van het woonwagenkamp. (foto: Joop Verstraaten)
Een gedeelte van het woonwagenkamp. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Woonwagenbewoners blij met

inventarisatie standplaatsen

GROESBEEK – De woonwagenbewoners aan de Nieuwe Drulseweg in Groesbeek zijn blij dat de gemeente Berg en Dal een inventarisatie gaat houden betreffende de woonwagenstandplaatsen. Op het kamp langs de Nieuwe Drulseweg staan momenteel vijftien woonwagens waarvan er drie zijn met een bovenwoning. 

Momenteel wonen er twee families met in totaal zeven families op het kamp: de familie Klomp en Heesbeen. "Wij vinden het super dat de gemeente nu eindelijk een inventarisatie gaat houden, wat ons al twintig jaar geleden is toegezegd. Toen liet de gemeente weten dat ze zouden zorgen voor een tweede locatie voor de kinderen. Alle kinderen zijn hier geboren en willen in Groesbeek blijven. 

Eerst was beloofd dat achter het kamp nog ruimte was om de kinderen op te kunnen vangen en dat werd uiteindelijk een school en nu is het een opvangcentrum geworden. Momenteel hebben zich zestien kinderen van de twee families ingeschreven voor een standplaats. Die kunnen hier niet staan, laten zowel de heer en mevrouw Heesbeen weten. "Misschien is er op De Mies een locatie vrij waar we met z’n allen heen kunnen. Ik zie dan wel op tegen het afbreken van de huidige locatie, maar als we er met z’n allen beter van worden, dan gaan we naar de nieuwe locatie, maar dat zal nog wel even duren", aldus de heer Heesbeen.