Amnesty Schrijfmarathon

dit jaar vanuit huis

REGIO - "De afgelopen jaren hebben we met een stel mensen in het Laag meegedaan aan de Schrijfmarathon van Amnesty International, een jaarlijks terugkerende gebeurtenis rond 10 december, de Internationale Dag voor de Mensenrechten."

"Door publiciteit in de Rozet en Hét Gemeente Nieuws kwamen daar mensen op af uit de Ooijpolder, Beek en Ubbergen. Vanwege de coronaperikelen hebben we vorig jaar een oproep gedaan om vanuit huis brieven en briefkaarten te schrijven voor mensen die vast zitten omdat ze hun mening gaven, die gediscrimineerd worden, die gemarteld worden om wat ze geloven. Dat liep erg goed. Daarom dit jaar weer een soortgelijke actie!"

"Je kunt eenvoudig een eenpersoons-schrijfpakketje bestellen op: https://www.amnesty.nl/organiseren/tips-materialen. Een tweede mogelijkheid is dat je een mail stuurt aan bertvendrik@gmail.com Vermeld je naam, adres en telefoonnummer dan zorgen wij dat je een schrijfpakketje krijgt om thuis aan de slag te gaan. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, bel of mail gerust", aldus Bert Vendrik (06 38932113) mede namens Jo Coerwinkel in Leuth,