Marsha Buuron legt tijdens een online gesprek uit hoe het brein bij autisme werkt. (foto: A. de Wit)
Marsha Buuron legt tijdens een online gesprek uit hoe het brein bij autisme werkt. (foto: A. de Wit) Foto: A. de Wit

BijzonderBrein zoekt

ouders van kind met autisme

REGIO - In 2022 start er in de regio Arnhem-Nijmegen een nieuw traject voor ouders van kinderen met een lichte vorm van autisme. In het jaarprogramma ‘Je autistische kind begrijpen en begeleiden’ gaan ouders in elf sessies een ontwikkelplan maken voor hun kind. Om dit programma zo goed mogelijk te maken, zoekt Marsha Buuron van BijzonderBrein nu ouders die het programma willen testen.

"Ieder kind heeft het recht om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen,” vindt Marsha. "Maar dan moet je dus eerst wel weten wat jouw kind daar voor nodig heeft. Ik zie veel ouders van kinderen met een lichtere vorm van autisme worstelen omdat ze niet meer weten waar ze goed aan doen. Vaak hebben ze maar weinig ondersteuning omdat hun kind nog niet erg genoeg vast loopt. En ze willen hun kind graag ondersteunen maar het is ontzettend zoeken naar wat er nodig en mogelijk is. Daarom maak ik dit programma.”

Elf maanden lang gaan ouders één keer per maand aan de slag met onderwerpen zoals overprikkeling, slaap, beweging, stress en voeding. Het idee is om voor ieder kind in beeld te brengen hoe hun lichaam en hersenen samenwerken, zodat er een individueel plan komt dat houvast biedt voor de ouders. Ouders hebben op die manier duidelijk waar de ontwikkeling van hun kind op vast kan lopen, wat daarvoor aan ondersteuning nodig is en wat ze zelf thuis al kunnen doen.

Meer weten over het proefprogramma? Neem contact op via marsha@bijzonderbrein.nl of via WhatsApp: 06 13414598.