Afbeelding
Foto: Jan Peters

De Treffers is er ook voor spelers met een beperking

Algemeen

GROESBEEK - Natuurlijk, bij een club als De Treffers gaat de aandacht al gauw uit naar de teams, waar prestatie voorop staat. Maar er is meer: Sinds 2015 kent De Treffers Voetbal Plus, ook wel G-voetbal genoemd.

Het gaat hierbij om spelers, die vanwege een geestelijke dan wel motorische beperking niet beschikken over alle capaciteiten, die andere spelers wel in huis hebben. Maar spelers met een beperking willen net zo goed winnen en genieten van een lekker potje voetbal met alle bijkomende emoties. De Treffers wil hen daar graag bij helpen.

Allemaal gelijk…
De Treffers is een vereniging, die breed maatschappelijk actief wil zijn. De club is ervan overtuigd, dat ze ook mensen met een beperking kan ondersteunen en faciliteren, zodat deze zo volledig mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Men heeft vast al eens het spotje van de UEFA op de TV voorbij zien komen met de slogan:
“Op het veld zijn we allemaal gelijk.” Helemaal waar en dat betekent dat De Treffers zich ook wil inzetten voor spelers met een beperking. En daarbij beschikt vrijwilligers (trainers/leiders) met feeling voor de doelgroep.

Regionale competitie
Voetballers met een beperking zijn vanaf 16 jaar van harte welkom bij De Treffers. De vaste trainingsavond is op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. Dat is overigens ook de thuiswedstrijd-avond en dan vervalt de training. Vanwege de coronamaatregelen ligt alles even stil maar zodra de regels het toelaten starten we weer.
Een Voetbal Plus-team telt zeven personen en die voetballen twee maal twintig minuten op een half veld. Het huidige team speelt in een regionale competitie met clubs als Hatert, Bemmel, Oranje Blauw en Beuningse Boys.

Training op proef
Aanmelden kan via ledenadministratie@detreffers.nl en voor nadere informatie is coördinator René Driessen, 06 19142432, mail: r.driessen8@upcmail.nl beschikbaar. Het begeleidingsteam bij Voetbal Plus bestaat overigens uit vier personen. Wie belangstelling heeft, kan altijd enkele trainingen op proef meedoen om te kijken of het bevalt.