Weerstand tegen bouwplan voor een Knarrenhof op de plek van bestaand groen in het centrum van Groesbeek.
Weerstand tegen bouwplan voor een Knarrenhof op de plek van bestaand groen in het centrum van Groesbeek. Foto: Paul Jacobs

Werkgroep Milieubeheer Groesbeek tegen plan Knarrenhof

Algemeen

GROESBEEK - De Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) is tegen het bouwplan voor een Knarrenhof aan de Pannenstraat in Groesbeek. In een brief aan de gemeente wijst de WMG op de waarde van dit open en groene gebied in het centrum van Groesbeek.

De WMG vindt de draai die de gemeente heeft gemaakt opmerkelijk. In mei 2020 schreven de ambtenaren van de gemeente nog aan de Groesbeekse Knarren dat het onwenselijk is om de locatie aan de Pannenstraat te bebouwen. Het is voor de WMG dan ook een raadsel waarom het college van Burgemeester en Wethouders onlangs toch een positief besluit heeft genomen over deze bouwplannen. De WMG is het van harte eens met de ambtenaren die vorig jaar de waarde van groen en open ruimte in het centrum van Groesbeek benoemden en voor hun standpunt om dit gebied niet te bebouwen wezen op het gemeentelijk beleid en stedebouwkundige overwegingen.

“Onbebouwde plekken in de dorpskernen hebben een ecologische functie”, aldus Jo de Valk van de WMG. “En hier tussen Mooksestraat en Pannenstraat, op niet al te grote afstand van het Groesbeekse bos, kunnen de grote achtertuinen met bomen en struiken dienen als bosrand. Juist die plekken trekken veel diersoorten aan.” De WMG maakt in haar brief duidelijk dat het omvangrijke bouwplan van 22 appartementen op deze plek onwenselijk is en zeker niet leidt tot kwaliteitsverbetering voor de natuur.