Eefke (25 jaar), Wijkheld: “Het is niet mijn rotzooi, maar het is wel mijn buurt. Zo mooi dat dit initiatief de mensen steunt die willen aanpakken.”
Eefke (25 jaar), Wijkheld: “Het is niet mijn rotzooi, maar het is wel mijn buurt. Zo mooi dat dit initiatief de mensen steunt die willen aanpakken.” Foto:

In iedereen schuilt een Wijkheld! Ook in jou!

MOOK / MIDDELAAR - Wijkhelden zorgen voor een schone buurt in de gemeente Mook en Middelaar. Wijkhelden ruimen zelf zwerfafval op in de buurt. Iedereen kan zich aanmelden als Wijkheld. Je kan alleen, met anderen of als begeleid(ster) van kinderen in een team aan de slag gaan als Wijkheld. Het is niet alleen goed, maar ook nog leuk om te doen! 

5.000 Wijkhelden in de regio. Wijkhelden zijn actief in de regio Nijmegen. Op dit moment zijn er al meer dan 5.000 ! Die zijn actief in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen. En sinds dit jaar ook in de gemeente Mook en Middelaar. 

Goed om te weten:
Iedereen kan Wijkheld worden. Kinderen en volwassenen.
Dar brengt de Wijkhelden spullen (knijper, afvalzakken en een veiligheidshesje) bij jou thuis.
Jij bepaalt zelf wanneer en waar jij zwerfafval opruimt, bijvoorbeeld in jouw buurt.
Extra leuk: kinderen, uit groep 3 tot en met 8, verdienen een zakcentje (2,50 euro) van de gemeente voor het opruimen van zwerfafval als Wijkheld.

Wil jij ook Wijkheld worden? Meld je aan via www.wijk-helden.nl.