Afbeelding


Cartamore een nieuw kaartspel

MOLENHOEK - Cartamore is nieuwe kaartspel biedt veel mogelijkheden. Het bestaat uit twee houten blokken met ieder zestien sleuven en een stok kaarten. Er zijn duidelijke spelregels: voor het spelen door twee personen, voor het spelen door één persoon, speciaal gemaakt voor alleenwonenden in verband met corona, en er is ook een aparte handleiding voor kinderen vanaf vier jaar.

In eerste instantie staan de kaarten door elkaar in de blokken. Nu is het de bedoeling dat de spelers om de beurt de kaarten zo gaan wisselen dat er vier rijen ontstaan, met harten, schoppen, ruiten en klaveren. De rijen moeten van laag naar hoog komen te staan, dus bijvoorbeeld: 3 - 7 - 9 - boer. Een volgende regel is dat in één rij de kaarten aangesloten staan, dus bijvoorbeeld 7 - 8 - 9 - 10 van de schoppen. Verder zijn er nog meer regels, die vermeld staan in de drie handleidingen. Cartamore is voor zowel voor kinderen als volwassenen.

De kosten bedragen 22 euro verpakt in een mooie kartonnen doos (zie de foto) en 32 euro verpakt in een luxe houten kistje. Dit kaartspel is speciaal voor mensen die op zoek zijn een origineel en passend cadeau voor de kerst.
Waar Hét Gemeente Nieuws bezorgd wordt, worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piet van Eekelen, 06 38694473. Bestellen kan via: p.eekelen39@gmail.com.