Doet u mee met de

IkPas Battle in januari 2022?

REGIO - Met zoveel mogelijk inwoners uit de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar 30 dagen het alcoholgebruik op pauze zetten en daarin de strijd aangaan met onszelf en met een andere gemeente. Dat wordt de inzet van de IkPas Battle van januari 2022.

Heb je onbewust een gewoonte ontwikkeld, waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt? Doe mee aan ‘IkPas dry january’ en ervaar wat alcohol in jouw leven betekent.  

Uit landelijk onderzoek blijkt dat:
58% van de deelnemers is zich na deelname meer bewust van hun alcoholgebruik en kiezen bewuster of, wanneer en hoeveel ze willen drinken in plaats van te handelen uit gewoonte.
55% van de deelnemers geeft aan beter te slapen.
62% voelt zich lichamelijk fitter en 63% voelt zich mentaal fitter.
32% van de deelnemers verliest gewicht na deelname.
50% van de deelnemers ervaren dat ze een goed voorbeeld zijn voor jongeren.
6 maanden na IkPas drinken deelnemers gemiddeld 30% minder alcohol.

De IkPas Battle
Afgelopen jaar is Nijmegen de strijd tegen Tilburg aangegaan. Nijmegen won glansrijk met 2.100 ingeschreven deelnemers. Dit jaar kan íedere gemeente de uitdaging aangaan met Nijmegen of elke andere gemeente. Uiteraard wordt het aantal deelnemers naar rato van het aantal inwoners berekend. Zullen we als gemeenten Heumen en/of Mook en Middelaar de grootste pauzegemeente worden?!
Jong en oud, stimuleer je vrienden, familie, buren om 30 dagen niet te drinken en doe mee! Schrijf je in op www.ikpas.nl Daar lees je ook welke ondersteuning je krijgt vanuit IkPas.