Burgemeester Mittendorff van de gemeente Heumen feliciteert het jubilerende paar.
Burgemeester Mittendorff van de gemeente Heumen feliciteert het jubilerende paar. Foto: Jacqueline van den Boom

Diamanten huwelijk in Overasselt

Algemeen

OVERASSELT - Na hun huwelijk op 30 november 1961 woonden Jan Arts en Annie Megens de eerste jaren in een aanbouw aan het ouderlijk huis van Jan aan de Garstkampsestraat in hun geboortedorp Overasselt. Hier werden zoon Hans (1963) en dochter Christa (1964) geboren.

In 1966 verhuisde het gezin naar een winkelpand (de toenmalige A&O) aan de Hoogstraat in Overasselt. Annie hield hier tijdelijk de supermarkt draaiende. In dezelfde tijd werd er met behulp van familie en vrienden gebouwd aan een nieuwe woning aan de Prinses Irenestraat in Overasselt. Hier werd zoon Gerben (1968) geboren.

Jan is zijn werkzame leven gestart in het aannemersbedrijf van zijn vader Harry Arts. Jan had echter meer belangstelling voor de detailhandel, hij volgde een cursus en ging werken in de supermarkt van de familie Walraven. Jan heeft later enkele jaren met veel plezier als conciërge aan de basisschool in Nederasselt gewerkt. Jan heeft zijn werkzame leven afgesloten als beheerder van Verenigingsgebouw Overasselt waar hij nog lang als vrijwilliger zijn steentje heeft bijgedragen.

Annie is met werken begonnen in de winkel van familie Kouwenberg en daarna bij bakkerij Derks in Overasselt. Annie heeft heeft lange tijd bij De Rozenhof in Nijmegen gewerkt. Annie’s grote droom, een eigen winkel, werd gerealiseerd in de vorm van een wolwinkel aan de Prinses Irenestraat.

Ook heeft Annie als vrijwilliger jaren in het Verenigingsgebouw in Overasselt gewerkt. Sinds enkele jaren is Annie een dagdeel vinden in de Buurderij in Overasselt. Jan en Annie zijn de trotse grootouders van acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.