Vervoersservice.
Vervoersservice. Foto: SWOM

Word jij mijn collega-vrijwilliger?

Algemeen

REGIO - Een vrijwilliger van SWOM vertelt over een dag rijden met de vervoersauto. De SWOM is Stichting Welzijn Ouderen Millingen. We rijden niet alleen voor senioren uit Millingen maar ook uit Kekerdom en Leuth.

De SWOM wordt geheel gedragen door vrijwilligers en is actief op vele gebieden zoals het Repaircafé, maaltijdbezorging en vervoer van ouderen. Wat houdt dit vervoer zoal in? Wel, vervoer van ouderen naar b.v. de huisartsenpraktijk, naar fysiotherapie, naar het gasthuis en evt. ook voor winkelen of voor familiebezoek.

Zoals gezegd geheel verricht door vrijwilligers. En daar is nu net een tekort aan. Is het voor vrijwilligers wel leuk om te doen? Ja. Ik ben nu ca 2 jaar actief als vrijwilliger en ik kan zeggen: ‘ja het is heel leuk’. Diverse verhalen komen langs.

Ik weet bijvoorbeeld alles van spelers van Ajax uit de gloriejaren met onder andere Neeskens en Krol. En dit alles dankzij een cliënt van SWOM. Of je brengt iemand voor recreatie naar het Gasthuis en moet hem dan een kwartiertje later uit de kermis plukken.

Daarnaast vind ik het ook geweldig dankbaar werk. Je helpt de mensen een beetje uit een isolement te komen en ergens heen te kunnen gaan waar zij anders wellicht niet toe in staat zouden zijn. Trekt dit alles jou wel aan? Wel, wat let je, meld je aan als vrijwilliger!
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator van SWOM, telefoon 0481 431105 elke werkdag van 9.00 - 11.00 uur. Je kunt ons ook mailen: swom@hetnet.nl. Om praktische redenen gaat de voorkeur uit naar iemand uit Kekerdom, Leuth of Millingen.