Formulierenbrigade blijkt nodig

Algemeen

REGIO - Je loopt misschien inkomen mis omdat je niet weet op welke toeslagen en regelingen je recht hebt. De formulieren die je daarvoor moet invullen zijn verder zo ingewikkeld dat je bang kunt zijn om fouten te maken.

Berg en Dal heeft daarom, samen met Heumen en Mook en Middelaar aan SSHB support gevraagd een regionale Formulierenbrigade op te zetten. Die Formulierenbrigade is in maart 2021 van start gegaan.
Het was een lastige start, zo midden in de Corona tijd, maar toch wisten veel mensen de afgelopen maanden deze hulp al te vinden. De Formulierenbrigade blijkt dus nodig te zijn.

Informatiepunt Digitale Overheid
Sinds augustus van dit jaar kun je voor vragen over alles wat met de overheid te maken heeft wekelijks terecht bij de bibliotheken van Groesbeek en Malden: het Informatiepunt Digitale Overheid. Daar kun je zonder afspraak en zonder dat je lid bent van de bibliotheek binnenlopen. Je wordt wegwijs gemaakt, maar de formulieren worden daar niet direct ingevuld.

Bij deze spreekuren kan je daarom naar de Formulierenbrigade verwezen worden als blijkt je toch meer hulp nodig hebt. Aarzel dus niet om gebruik te maken van deze mogelijkheden. De hulp is gratis.  Het zou jammer zijn als je inkomen misloopt omdat je de weg niet goed kent.
Voor de spreekuren van de Formulierenbrigade is alle informatie om een afspraak te maken te vinden op www.regionaleformulierenbrigade.nl.
Voor de spreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid in Groesbeek en Malden, waar je zo kunt binnenlopen is informatie te vinden op www.obgz.nl/digitaleoverheid