Kunstwerk vervaardigd door Henny Weckxx. (foto: Joop Hax)
Kunstwerk vervaardigd door Henny Weckxx. (foto: Joop Hax) Foto: Joop Hax

Kerst in kerk van Molenhoek

MOLENHOEK - De kerk van Molenhoek is beide kerstdagen geopend. Even eruit om naar de kerststal te komen kijken, een kaarsje aan te steken, naar het kerstverhaal op film te komen kijken en luisteren of om de prachtige bloemstukken van Henny Weckx te bewonderen. Even een rustpuntje in de drukke tijd. 

Ook dit jaar nemen groothandel Van Mil uit Molenhoek en kunstenaar Henny Weckx uit Mook de kerstversiering voor hun rekening. In het werk van Weckx is gewoonlijk zijn persoonlijke ontwikkeling van bloemsierkunstenaar naar beeldend kunstenaar terug te zien. Veertig jaar lang zat hij in de bloemen, nu maakt hij objecten van gecombineerde materialen. Hout, glas, staal en kunststof, geïnspireerd op de natuur. Maar voor de kerk van Molenhoek maakt hij bloemstukken voor kerst. Hans van Mil zorgt voor het materiaal en Henny verwerkt het. Het wordt weer een sfeervol geheel. 

Voor de kinderen zal er materiaal aanwezig zijn voor puzzelopdrachtjes en/of een kleurplaat in kerstsfeer. Dus niemand hoeft zich te vervelen. 

De kerk staat aan Stationsstraat 62 en is op 25 en 26 december van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Toegang is gratis. Neem wel de coronamaatregelen in acht: mondkapje op en 1.50 meter afstand houden.