Alzheimer café Heumen-Mook-Middelaar

MOOK/HEUMEN - Vol goede moed ging op 7 oktober het Alzheimer Café voor de regio Heumen - Mook en Middelaar weer van start. Deze bijeenkomst waarbij algemene informatie over dementie werd gegeven, was zeer goed bezocht.

"In november hadden we opnieuw een mooie avond in Maldensteijn, dit keer over dementie en bewegen. Door de coronamaatregelen hebben we helaas moeten besluiten de bijeenkomst op donderdag 2 december niet door te laten gaan."
In 2022 zijn er wel weer volop plannen voor het Alzheimer café: op 3 februari hebben we het thema muziek, 10 maart gaat het over voeding en de zorg voor het gebit en op 7 april staat vrijheid en veiligheid op het programma. Dit alles wel onder voorbehoud.

Maar nu staan eerst de feestdagen voor de deur. "Graag willen we u hiervoor een tip meegeven: ontspanning en een goed contact met familie of bezoek is er vooral als u echte aandacht heeft voor elkaar en zorgt voor rust in het contact. Een viersterren-kerstdiner kan veel stress geven. Misschien kunt u voor een beetje gemak kiezen, door niet alles zelf te (willen) maken. Dan kunt u de energie besteden aan elkaar.
Voor meer informatie of hulp, schroom niet om contact op te nemen met uw zorgtrajectbegeleider of huisarts. U kunt ook bellen met de afdeling Welzijn van Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, 024 3570570."