Grote maatschappelijke weerstand tegen plannen voor 24 appartementen in waardevol groen gebied in het centrum van Groesbeek, tussen de Mooksestraat (links) en de Pannenstraat (rechts). (foto: Paul Jacobs)
Grote maatschappelijke weerstand tegen plannen voor 24 appartementen in waardevol groen gebied in het centrum van Groesbeek, tussen de Mooksestraat (links) en de Pannenstraat (rechts). (foto: Paul Jacobs) Foto: Paul Jacobs

Komst Knarrenhof Groesbeek onzeker

GROESBEEK - In de gemeenteraad was veel aandacht voor het plan om 24 appartementen te bouwen in het groene gebied aan de Pannenstraat in Groesbeek. Buurtbewoners en de Werkgroep Milieubeheer Groesbeek zijn fel tegen dit bouwplan.

Omdat de raadvergadering online was en niet alle omwonenden mochten inspreken, hebben zij een filmpje aangeboden via www.knarrenhofgroesbeek.nl. Hierin laten zij de impact zien van een knarrenhof op deze plek.

De buurtbewoners wezen tijdens de raadsvergadering op de opmerkelijke draai in het gemeentelijk standpunt. Vorig jaar oordeelde de gemeente nog dat het onwenselijk is de locatie aan de Pannenstraat te bebouwen. Omdat bebouwing op die plek niet voldoet aan gemeentelijk beleid en deze onbebouwde plek heel waardevol is in het centrum van Groesbeek. En nu lijkt het college van B&W ineens positief te zijn over een knarrenhof op deze plek.

Ook wezen de buurtbewoners op onjuiste informatie die de initiatiefnemers aan het college gaven. Namens de Krasse Knarren bood Wim Derksen excuses aan voor verkeerd weergegeven informatie en zei hij te hopen verder te kunnen met het plan.

Na kritische vragen van VOLG en GVP concludeerde burgemeester Slinkman dat er nog veel vragen leven rondom deze plannen. Het college van B&W heeft naar aanleiding van de inspraakreacties besloten dat de procedure voor de knarrenhof niet zomaar verder kan. Eerst maakt het college een voorstel of informatienota en legt dat voor aan de gemeenteraad. De buurtbewoners zijn blij met deze extra stap in de procedure en hebben er vertrouwen in dat de gemeente geen massale bouw toestaat op deze locatie.