Samen op weg. (foto: Agile Welzijn)
Samen op weg. (foto: Agile Welzijn) Foto: Agile Welzijn

Meer culturenwandelingen

gaan even niet door!

GROESBEEK - De meer culturenwandelingen in Groesbeek zijn een succes. Helaas nu even een stop voor Wandelen op Woensdag | Wandelen op Maandag!

Het initiatief van Agile Welzijn wordt gedragen door twee vrijwilligers, Mariet Wouters en Jeannie Liebers. Ras wandelaars. Iedere week nemen zij een groep wandelaars mee langs de mooiste routes in Groesbeek en ondertussen wordt er gepraat, geluisterd en gelachen. Er wordt genoten van de jaargetijden en de mooiste foto’s worden gemaakt. De wandelaars laten zich niet stoppen door een regenbui.

Vrouwen en mannen wandelen mee. Verschillende culturen en leeftijden. Na afloop is er gelegenheid om, voor wie dat wil, nog een kop koffie te drinken. Deelnemers komen uit Groesbeek en de wijde regio, Millingen, Bemmel, Malden, Plasmolen en ze zijn geboren in Nederland, of geboren hier ver vandaan. De wandelingen geven verbinding en brengen vriendschap. Een aantal wandelaars zijn al vanaf het eerste uur present. “Zo’n leuke sfeer.”

Op maandag is er een wandeling van een uur in rustig tempo en op woensdag wordt er stevig doorgewandeld en is de groep twee uur aan de wandel. Jeannie en Mariet laten weten: “Vanwege de herziene coronamaatregelen wordt er een poosje niet gewandeld.”

Node een stop. Zodra de groep weer van start gaat leest u dat in deze krant. (www.agile-welzijn.nl)