Marjolijn in actie.
Marjolijn in actie. Foto:

Nieuwe dirigent muziekvereniging Vlijt en Volharding Heumen

HEUMEN - VenV Heumen is erin geslaagd om een nieuwe dirigent aan zich te binden. Vanaf begin 2022 zal Marjolijn van der Lee de muzikale leiding in handen nemen. VenV is Theo Jetten dankbaar, dat hij het laatste half jaar deze leemte heeft ingevuld.

Marjolijn van der Lee (1992) is geboren in het Betuwse dorpje Lienden. Marjolijn heeft met verschillende orkesten meegespeeld. Zo speelde zij altsaxofoon in het ZomerOrkest Nederland , het zomerproject van het JeugdProjectOrkest, bij het AdHoc vakantieorkest en heeft zij in het Ricciotti ensemble gespeeld. Naast het musiceren in orkesten heeft Marjolijn ruim zes jaar in het saxofoonkwartet Quatre Femmes gespeeld.

Het dirigeren is door haar Bachelor studie Klassiek Saxofoon in een stroomversnelling geraakt. Marjolijn volgde 2 jaar de minor HaFa-Directie bij Fried Dobbelsteijn tijdens haar saxofoonstudie. Vervolgens heeft zij de vooropleiding HaFaBra-Directie gevolgd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Marjolijn heeft haar directiestudie in Groningen vervolgt en is op dit moment bezig met de Bachelor studie HaFaBra-Directie aan het conservatorium. Zij volgt lessen bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma.

Met haar nieuwe functie als dirigent van Muziekvereniging Vlijt en Volharding in Heumen hoopt Marjolijn zich nog meer te gaan ontwikkelen als dirigente. Zij kijkt uit naar een fijne, muzikale samenwerking! Samen met haar en lagere school hopen we begin 2022 ook de muziekopleiding voor de jeugd op te kunnen starten. Dit in samenwerking met de lagere school. Zie voor meer informatie de website van VenV. www.vlijtenvolharding.com.