Afbeelding
Foto:

IkPas: mooi ijkmoment en persoonlijke prestatie

HEUMEN - Eén van de ambassadeurs van de IkPas campagne in de gemeente Heumen is Margriet Nolet, huisarts in Overasselt. “Ik associeer alcohol met gezelligheid, met vrienden of familie tijdens een etentje of een feestje maar ik kan ook goed zonder. Een maand lang stoppen met alcohol is wel een mooie uitdaging om jezelf even op de proef te stellen. Dat is dan ook een persoonlijke prestatie dat je ook zonder alcohol kunt."

"Af en toe een glaasje mag natuurlijk best. Maar als alcohol echt een gewoonte wordt, beland je snel in een vicieuze cirkel van lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid. De IkPas campagne is een mooi ijkmoment om voor je zelf qua alcoholgebruik de balans op te maken. Als ambassadeur probeer ik ook anderen enthousiast te maken voor deze campagne. In onze praktijk doe ik dat als mens en arts dagelijks in gesprek met mijn patiënten. De meesten vinden het een leuk en vooral goed idee om zich ook aan te sluiten en een maandje de alcohol te laten staan. Een maand per jaar zo’n IkPas campagne is genoeg, doe je dat vaker dan wordt het drammerig en belerend. Januari is een mooi moment om zo aan het begin van het nieuwe jaar één van je goede voornemens meteen in praktijk te brengen. Ik wens iedereen alvast een gelukkig en gezond 2022 en veel succes met deze mooie IkPas actie!”

Doe je ook mee met IkPas Dry January? Kijk op www.ikpas.nl voor meer informatie en aanmelding.
Op 11 januari 19.30-20.30 uur is er een online informatiebijeenkomst met Iriszorg. Aanmelden kan via info@gcsamengezond.nl