De laatste wedstrijd tussen Rob Peters en René Wijsman. Foto: Ruud van Gerrevink Foto: Ruud van Gerrevink

Nieuwe clubkampioen bij De Kroon

MALDEN - Zaterdag 18 december hield tafeltennisvereniging De Kroon de open Maldense Clubkampioenschappen. Dit jaar was het zestig jaar geleden dat een aantal sportieve Maldenaren in het toenmalige café De Kroon besloot om een tafeltennisvereniging op te richten.

Uiteraard was het de bedoeling om daar uitgebreid aandacht aan te schenken. Helaas moest het feestprogramma worden geschrapt vanwege de corona sluiting om 17:00 uur. De deelnemers waren ingedeeld op sterkte in twee poules van acht spelers aan de hand van hun ranking. Na zes rondes hadden de nummers 1 (Rene Wijsman), 2 (Rob Peters) en 3 (Gerard Laenen) elk vijf gewonnen partijen. In de laatste ronde wist Gerard van Harm te winnen. Alleen Rob Peters kon bij een winst tegen René nog Gerard van de winst afhouden.

De wedstrijd tussen de Rob en René was een echte finale. Zoals het hoort bij een strijd tussen twee oud-kampioenen ging het gelijk op met mooi spannend aanvallend spel van beide kanten tot 11-11 in de vijfde game. Rene kreeg het uiteindelijk voor elkaar om de twee nog benodigde punten te behalen (met een tikkie geluk op het laatst) waardoor hij de partij won en Gerard zich dus de toernooiwinnaar wist.

Een eervolle vermelding is nog aan de orde voor Sjir Hoeijmakers die als oud-jeugdlid liet zien dat hij het spel zeker niet verleerd was. Met technisch en tactisch mooi spel won hij ongeslagen de eerste prijs van poule 2. Een ander oud-lid Maarten Smulders knokte zich met maar één verliespartij naar een mooie tweede plaats en Ting Li met haar vaak onhoudbare penhoudergreep  aanvallen veroverde een zeer verdiende derde plaats.