Van 30/12 t/m 5/1

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS STEENBOK. De steenbok is een einzelgänger. Maar als zij zich binden, dan zijn ze enorm trouw. Probleem in een relatie is wel dat ze eigenlijk alleen voor hun werk gaan. Ze zijn een beetje kil. Maar als je warmte aan ze toevoegt, gaan ze helemaal stralen. Veel vrienden hebben ze niet, maar ook hier geldt dat als er eenmaal vriendschap gesloten is, die voor het leven is.

RAM 

21 maart t/m 20 april
Op donderdag de 30e ben je vooral bezig met je maatschappelijke ontwikkeling. Je zet dan goede stappen voorwaarts die ook door anderen (je meerderen) gewaardeerd worden. Tijdens oud en nieuw heb je de neiging om met anderen in discussie te gaan. Ga liever voor vrede op aarde!

STIER 

21 april t/m 21 mei
Oud en nieuw verlopen heel rustig. Je snoept wat, je drinkt wat en je geniet van het gezelschap zonder dat je teveel aandacht aan hen besteedt. Na het weekend ben jij vooral emotioneel. Terugkijkend op het oude jaar heb je daar alle reden toe. Je koestert ook positieve ervaringen.

TWEELINGEN 

22 mei t/m 21 juni
Met oud en nieuw spelen er allerlei oude pijntjes op. Niet fysiek maar emotioneel. Laat je niet teveel meeslepen met andermans negatieve gevoelens. Vanaf de 2e maak je min of meer een nieuwe start. Je gaat voor frisse plannen die jou vooral veel ruimte geven. Je stelt jezelf zeer hoge doelen.

KREEFT 

22 juni t/m22 juli
De jaarwisseling gaat min of meer zoals altijd. Vertrouwde gezichten en bekende tradities voeren de boventoon. Op 2 januari is er een nieuwe maan en dan begint voor jou pas echt het nieuwe jaar. Met relationele strubbelingen op de 3e en stroef verlopende gesprekken rond 4 januari. Je kunt beter je best doen!

LEEUW 

23 juli t/m 22 augustus
Rond 30 december heb jij vooral oog voor die medemensen die het niet zo goed hebben. Je deelt graag van datgene wat jij in overvloed hebt. Nieuwjaarsdag is vooral een dag met veel nieuwe plannen en frisse ideeën. Je gaat daarna meteen aan de slag om dit concreet uit te werken.

MAAGD 

23 augustus t/m 21 september
De jaarwisseling verloopt nogal turbulent. Het kan zelfs zijn dat mensen om je heen elkaar in de haren vliegen. Probeer qua kritiek een beetje te dimmen, maagd! Na oud en nieuw krijg je te maken met nieuwe uitdagingen die je graag omarmt. Pas er wel voor op dat je niet teveel hooi op je neemt.

WEEGSCHAAL 

22 september t/m 22 oktober
Oud en nieuw verloopt heel kalm en vredig. Precies zoals jij dat het liefste helpt. Op 3 januari ben je emotioneler dan anders. Er zit je duidelijk iets dwars. Zet jezelf of anderen niet teveel onder druk. Rond de 5e sta je open voor romantiek. Maak een afspraak met diegene die je het liefste om je heen hebt.

SCHORPIOEN 

23 oktober t/m 21 november
Vlak voor de jaarwisseling heb je nog een aantal zaken af te ronden. Dat doe je met veel aandacht voor details! Met oud en nieuw zelf willen andere je uit de tent lokken. Je doet er goed aan om hier niet op in te gaan. Op 3 januari neem je de emoties van de ander heel serieus. Dat geeft jou veel krediet.

BOOGSCHUTTER 

22 november t/m 21 december
Je merkt met de jaarwisseling dat je anders in je vel zit dan normaal. Je bent een stuk emotioneler en je laat je ook meeslepen door andermans gevoelens. Pas op dat je niet in medelijden gaat zwelgen! Rond 3 januari ben je ineens een stuk rationeler en zakelijker zonder je menselijkheid te verliezen.

STEENBOK 

22 december t/m 19 januari|
Vlak voor de jaarwisseling ben jij een en al energie! Je maakt als het ware een eindsprint waardoor je de laatste eindjes aan elkaar kunt knopen. Rond de 2e neem je de leiding en merk je zowaar dat iedereen naar je luistert. Hierdoor kun je het nieuwe jaar precies beginnen zoals je je dat voorgenomen had.

WATERMAN 

20 januari t/m 17 februari
Rond de 30e kom jij pittig uit de hoek. Je neemt geen blad voor de mond. Rond nieuwjaarsdag zijn alle ogen op jou gericht. Men verwacht min of meer dat jij de leiding neemt. Vanaf de 2e komt er meer ruimte in jouw agenda zodat je nu allerlei klussen met elkaar kunt afwisselen. Dat geeft lucht!

VISSEN 

18 februari t/m 20 maart

Rond 30 december merk je dat je op vele fronten de wind mee hebt. Dat geeft een goed gevoel en je hebt een stuk meer zelfvertrouwen. Na een rustige jaarwisseling voel je ruimte om met mensen af te spreken. Daar laat je rond de 4e januari geen gras over groeien. Je geniet van de sociale contacten!