(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Teleurgesteld

bij Geldmaat met kerst...

GROESBEEK – De afgelopen dagen zijn zeker enkele honderden mensen teleurgesteld toen ze voor de kerstdagen geld wilden pinnen bij Geldmaat bij de Rabobank aan het Dorpsplein in Groesbeek. 

Nadat de Rabobank enige tijd geleden hum eigen geldautomaten hadden weggehaald, werd enkele weken geleden tegen de gevel een Geldmaat geplaatst, tot dinsdag voor kerst. Toen verschenen er enkele bestelbusjes die vervolgens de Geldmaat weer verwijderde. Zonder ook maar de moeite te nemen om dit bekend te maken via een briefje op de ramen of een advertentie te plaatsen was het niet meer mogelijk om bij de Rabobank te pinnen.
Volgens de buurman John Hendriks van Eigenweijs hebben de afgelopen dagen honderden mensen aan de deur van de Rabobank staan te trekken en daarbij hun ongenoegen luidkeels kenbaar gemaakt. "Het is gewoon triest. Vooral voor oude mensen die waren ten einde raad. Ik heb veel mensen verwezen naar Albert Heijn en Bruna waar nog wel geldautomaten zijn", aldus John Hendriks, "want de mensen zijn gewoon radeloos, met name zo voor de feestdagen."