Scapino op de huidige locatie. (foto: Joop Verstraaten)
Scapino op de huidige locatie. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Scapino wil op huidige locatie blijven

GROESBEEK – Als het aan projectontwikkelaar Hinke Fongers uit Baarle Nassau ligt wil hij zo spoedig mogelijk beginnen met de realisatie van het appartementencomplex op het Marktterrein aan de Spoorlaan in Groesbeek. 

Als alle vergunningen – zoals de omgevingsvergunning - rond zijn en eventuele ingediende bezwaren afgehandeld zijn, kan met de sloop worden begonnen en kan de schop de grond in, aldus een woordvoerder van Hinke Fongers. Het is de bedoeling dat er op de plaats waar de Weggeefwinkel heeft gezeten en op de locatie waar nu nog Scapino zit in totaal 24 appartementen zullen verrijzen. Daarnaast blijft er op de begane grond nog een winkeloppervlakte over van zo’n 600 m2. Momenteel is de winkel van Scapino nog volop in bedrijf, maar zal binnenkort ook moeten verkassen om plaats te maken voor de nieuwbouw.
Een woordvoerder van Scapino laat desgevraagd weten dat Scapino de intentie heeft om in Groesbeek te blijven, maar niet ten koste van alles. "Tijdens de duur van de bouw zullen wij van het toneel in Groesbeek verdwenen zijn en komen daarna hopelijk weer terug. Wij gaan binnenkort met de projectontwikkelaar in gesprek in de hoop er samen uit te komen. Mocht dit niet lukken dan zal Scapino uit het Groesbeekse verdwijnen. In de omgeving van Groesbeek zijn voldoende Scapino-zaken, waar de klanten terecht kunnen", aldus de woordvoerder, "maar liever blijven wij in Groesbeek." Eerder heeft de projectontwikkelaar aangegeven onder de appartementen op de begane grond mogelijk enkele winkeltjes en een cafeetje te realiseren. Zover is het nog lang niet...