Afbeelding

Laat iedereen vrij, maar niemand vallen

HEUMEN - D66 Heumen is dé lokale sociaal-liberale, progressieve en groene partij in de gemeente Heumen. Beleid met visie. Beleid dat werkt voor iedereen in gemeente Heumen!

Dit betekent dat iedereen vrij mag zijn in denken en doen en de overheid ondersteund als dat nodig is. D66 wil beleid dat gericht is op het heden en op de toekomst. Daarom moet toegewerkt worden naar een klimaatneutraal Heumen. D66 zet in op zon- en windenergie door ontwikkeling van een energiepark langs de A73, een grote stap voorwaarts. 

Daarnaast wil D66 Heumen dat er haast gemaakt wordt met woningbouw in het centrum en de kanaalzone. Ook moeten de Maasdorpen kunnen uitbreiden, eventueel door agrarische grond anders in- of te verdelen. Het dorpse en groene karakter van onze prachtige kernen mag hierbij nooit verloren gaan en grote bouwplannen moet in overleg met inwoners ontwikkeld worden. 

Inwonersparticipatie is voor D66 dan ook een belangrijk item. Iedereen moet mee kunnen doen, dus Heumenstegoed moet blijven bestaan. Ook willen we de Dorpsverbinders en participatiecoach met een duidelijk(er) doel op pad sturen. De dorpshuizen en bibliotheek verdienen het om ondersteunt te worden om hun belangrijke taak in de samenleving, mensen verbinden, uit te kunnen blijven voeren. 

Lees meer over onze standpunten op www.d66.nl/heumen of volg ons op Facebook, LinkedIn of Instagram. 

Afbeelding