Foto: Michel Lucas
Foto: Michel Lucas

Duurzaam en groen, niet dralen maar doen

MOOK EN MIDDELAAR - GroenLinks Mook en Middelaar staat in de startblokken om campagne te voeren voor de aanstaande Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Een greep uit het verkiezingsprogramma laat zien dat de nadruk sterk ligt op het verbeteren van de leefbaarheid in de kernen door woonwijken autoluw te maken, een jeugdhonk voor jongeren in te richten, opsplitsing van grote woningen te stimuleren om zo woonruimte beter te benutten, woonvormen te ondersteunen waarin bewoners naar elkaar omkijken en mantelzorgers te blijven ondersteunen.

Uiteraard ontbreken ook de groene thema’s niet; de nieuwbouwwijk Molenhoek Zuid wordt energiepositief, bewoners worden stap voor stap geholpen bij de overgang naar een gasloze, duurzame energievoorziening en natuurgebieden worden met elkaar verbonden.

De afgelopen vier jaar zijn mooie resultaten behaald. Zo kwam dankzij wethouder Pepijn Baneke de samenwerking met Buurtgezinnen van de grond en ondertekende hij onlangs namens de gemeente de overeenkomst over deelname aan energielandschap Wellsmeer. De fractie van GroenLinks heeft in de raad bezuinigingen op het minimabeleid tegengehouden en ervoor gezorgd dat er gewerkt gaat worden aan het herstel van het Maasheggenlandschap.

De top drie van de lijst voor de komende verkiezingen bestaat uit Hanneke Roozendaal, Marcel Kamp, Johan Claessens en Franc van der Wielen. Samen vertegenwoordigen ze alle kanten van GroenLinks: groen, sociaal en progressief.
Johan Claessens en Hanneke Roozendaal
hanneke.roozendaal@groenlinks.mookenmiddelaar.nl

Afbeelding