Eva en Paulien voor hun nieuwe uitdaging. (foto: Joop Verstraaten)
Eva en Paulien voor hun nieuwe uitdaging. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Eva en Paulien nemen De Oude Molen over

GROESBEEK – Eva Nillessen (24) en Paulien Schalkx (27) nemen het bekende hotel-café-restaurant De Oude Molen aan de Molenweg in Groesbeek over. Beiden hebben al de nodige ervaring in de horeca, zo heeft Paulien tien jaar gewerkt bij ’t Zwaantje op de grens van Groesbeek en Mook, terwijl Eva horeca-ervaring heeft opgedaan bij De Treffers en bij De Wolfsberg. 

De twee schoonzussen waren al geruime tijd aan het zoeken naar een pand om zelf een horecabedrijf in Groesbeek of directe omgeving te beginnen. In eerste instantie viel hun oog op het leegstaande pand in winkelcentrum Bellevue. Maar door de eisen, die aan een horecapand gesteld worden was dat voor ons niet haalbaar, aldus Eva en Paulien. "Toen bekend werd dat De Oude Molen vrij kwam hebben wij onze kans aangegrepen en hebben we een bedrijfsplan opgesteld. Er waren drie gegadigden om De Oude Molen te huren, maar ons plan heeft vermoedelijk de doorslag gegeven om De Oude Molen te gaan exploiteren, waar we blij mee zijn."

De naam De Oude Molen blijft, omdat die naam in de wijde regio bekendheid geniet. Het blijft een bruin café, alleen het gehele interieur wordt vernieuwd, uiteraard in de bruincafé-stijl, en de schouw blijft zoals die nu was. Ook de dertien hotelkamers blijven gehandhaafd. Kortom: De Oude Molen blijft een bruincafé voor een lunch, diner en borrels, terwijl de zaal beschikbaar is voor feesten en niet te vergeten koffietafels. 

"Ook de wielrenners die De Oude Molen in groten getale aan doen, blijven wij welkom heten zoals voorgaande jaren het geval is geweest. Kortom, iedereen is welkom in De Oude Molen, of je nu gewandeld of gefietst hebt. Naar verwachting gaan de deuren op 1 april (geen grap) open. Drie personeelsleden hebben ze van Vincent Schoenaker overgenomen. Alleen zijn ze nog op zoek naar een kok.