Ingezonden brief

Dorpsagenda Leuth

In Hét Gemeente Nieuws van 14 januari stond in het bericht van de Dorpsagenda Leuth: "Op verzoek van het gemeentebestuur van Berg en Dal heeft de Dorpsagenda Leuth zich georiënteerd op de nieuwe brandweerkazerne voor de brandweer en ambulance”. Dit klopt echter niet met de feiten.
De Dorpsagenda heeft gereageerd op een bericht in De Gelderlander van 20 december waarin te lezen staat dat het gemeentebestuur samen met de Veiligheidsregio een nieuwe locatie gaat verkennen voor de brandweerkazerne die nu in Beek is gevestigd. Daarbij wordt gedacht aan een plaats ter hoogte van de rotonde op de Hubertusweg.
Naar aanleiding van dit bericht heeft de Werkgroep Verkeer&Veiligheid van de Dorpsagenda het bestuur van de gemeente en de Veiligheidsregio verzocht ook het industrieterrein Lieskes Wengs dat in Leuth ligt te betrekken bij de verkenning.
De werkgroep is namelijk van mening dat daarmee twee vliegen in een klap kunnen worden geslagen: de aanrijtijd voor ambulance en brandweer naar Millingen wordt een stuk korter en het wordt mogelijk van de Steenheuvelsestraat een 30 km-weg te maken. En daarmee zou deze weg door het centrum van Leuth een stuk veiliger gemaakt kunnen worden en dat is iets waar de werkgroep zich al jaren sterk voor maakt.
De mensen van de Dorpsagenda hopen ook dat de politieke partijen die zich de komende tijd gaan presenteren voor de verkiezingen van een nieuwe gemeenteraad van zich zullen laten horen als het gaat om de verkeersveiligheid in Leuth.
Dorpsagenda Leuth