Afbeelding
Foto:

GroenLinks gaat voor menselijk, eerlijk & duurzaam

BERG EN DAL - GroenLinks Berg en Dal staat voor een duurzame toekomst, eerlijk sociaal beleid, een menselijke overheid en een open samenleving. We laten dat zien in concrete zaken waar we ons hard voor maken én in langetermijnbeleid dat we samen met inwoners opstellen. 

We hebben veel om trots op te zijn in onze gemeente: bossen, polders, vergezichten, heuvels en eeuwenoude cultuur. We hebben veel vrijwilligers en mantelzorgers, een lage werkloosheid en we scoren hoog op veiligheid. We hebben een vitale, lokale economie, veel inwoners zijn daadkrachtig, ondernemend en innoverend. 

Maar we hebben ook uitdagingen. We lopen achter in de omschakeling naar hernieuwbare energie, hebben te maken met afnemende biodiversiteit, slechte luchtkwaliteit en verdrukking van de natuur. Bovendien hebben we een structureel woningtekort, voelen we druk op maatschappelijke voorzieningen en is er een toenemende kloof tussen burgers en overheid. 

Daarom zetten we in op een plek waar lucht, aarde en water schoon en gezond zijn. Waar we zuinig zijn op onze natuur en we onze energie uit duurzame bronnen halen. Sociaal, waar iedereen zich thuis kan voelen en fijn kan wonen. Een open Berg en Dal, waar iedereen welkom is en mee kan doen. We creëren deze gemeente samen: een gemeente waar iedereen mee kan praten over belangrijke thema’s en waar de gemeente actief luistert. 

Afbeelding