Hier komen 41 zorgappartementen voor mensen met dementie.
Hier komen 41 zorgappartementen voor mensen met dementie. Foto: Joop Verstraaten

voormalig politiebureau Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – De eigenaar van het voormalige politiebureau aan de Molenweg in Groesbeek heeft bij het college van burgemeester en wethouders een plan ingediend om op die locatie 41 niet-zelfstandige zorgappartementen van 40 m2 te realiseren. 

De zorgappartementen zijn bedoeld om zorg te verlenen aan dementerenden. Het is een landelijke zorgorganisatie die op tientallen locaties in Nederland vergelijkbare zorgconcepten hebben ontwikkeld in veelal monumentale en /of karakteristieke panden. Een voorbeeld hiervan is het onlangs geopende zorgcomplex in de voormalige Gerardus Majellaschool aan de Zevenheuvelenweg waar twintig mensen met dementie hier hun plek hebben gevonden. Naast de veertig zorgappartementen in het voormalige politiebureau worden er ook nog algemene ruimten gerealiseerd, terwijl de tuin rondom het gebouw zal worden ingericht als buitenruimte. 

Er komt één gebouw dat bestaat uit twee geïntegreerde delen: het voormalige politiebureau en een aanbouw op het achterterrein. De achtergevel van het politiebureau wordt opengewerkt om de twee delen op elkaar te laten aansluiten. De aanbouw – twaalf meter hoog - gaat bestaan uit vier bouwlagen met daaronder een parkeergarage. De ontwikkelaar heeft aangegeven om er een duurzaam gebouw neer te zetten. Het college van burgemeester en wethouders staan positief over de herontwikkeling van het voormalige politiebureau naar zorgappartementen, omdat zij verwachten dat er in de toekomst een toenemende behoefte aan beschermde zorgwoningen zal ontstaan.