Concertje afsluiting schoolproject 2019.
Concertje afsluiting schoolproject 2019. Foto: Vlijt en Volharding

Muzieklessen bij Vlijt en Volharding Heumen

Algemeen

HEUMEN - Als onderdeel van het project ‘Iedereen kan en mag meedoen’ heeft Vlijt en Volharding haar opleidingsplan uitgerold. Naast de samenwerking met de basisschool gaan de muzieklessen onder leiding van gediplomeerde docenten van start. Deze vinden plaats in het eigen gebouw achter Terp. 

De kinderen krijgen in groepjes van twee, dertig minuten muziekles (duoles). Daarnaast gaan ze vrijwel direct spelen in het opstartorkest. Het opstartorkest wordt gedirigeerd door onze eigen dirigent Marjolijn van de Lee. De eerste paar muzieklessen zullen we gebruiken om de basis beginselen van het spelen op het instrument en het noten lezen op te starten. Zodra de kinderen dit onder de knie hebben gaan ze dus samenspelen in het opstartorkest. De kinderen hebben dus twee muziekmomenten in de week.

“We maken gebruiken van een hiervoor speciaal ontwikkelde methode Samen Leren Spelen. De methode is gericht op individuele lessen en op spelen in een blazersklas (opstartorkest). Een ideale methode, want je hebt én muziekles én je speelt in een orkest. Dit motiveert enorm en kinderen gaan hierdoor ook snel vooruit. Deze methode is ontwikkeld voor kinderen vanaf 7/8 jaar. Door de logische opbouw en de mooie en overzichtelijke lay-out zijn de boeken erg geschikt voor kinderen. Ieder kind krijgt een hiervoor een eigen boek van de vereniging.”

De leerlingen krijgen kosteloos een instrument (bugel, trompet, bariton en altsaxofoon) van de vereniging te leen. Natuurlijk zal er wel lesgeld (subsidie mogelijk) verschuldigd zijn. Meer info via 06 55721269 / emmy.venv@gmail.com en website www.vlijtenvolharding.com.