Afbeelding

Kunst, religie en dood bij de Australische Aborigens

Algemeen

MOLENHOEK - Donderdag 3 februari om 20.00 uur verzorgt de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM)  een lezing over Kunst, religie en dood bij de Australische Tiwi Aborigines, door prof. dr. Eric Venbrux

De beeldende kunst Van de Tiwi aborigines vindt zijn oorsprong in dodenrituelen die een heropvoeding van scheppingsverhalen met zich meebrengen. Het gevolgde script daarbij is overgeërfd van de mythologische voorouder Purakupali.
Zo verbinden de deelnemers conventionele rituele gebeurtenissen met hun eigen verhalen en persoonlijke gebeurtenissen. Hierdoor ontstaan telkens unieke en nieuwe liederen en beeldende kunst.

Prof. dr Eric venbrux is hoogleraar Godsdienstwetenschappen en directeur van het Centrum voor Thanatologie aan de Radboud Universiteit.
Der lezing is in gemeenschapshuis De Wieken aan de Esdoornlaan 5 in Molenhoek. Entree inclusief kop koffie of thee: zes euro, Vrienden van CAM drie euro. De toegang is alleen mogelijk op vertoon van uw QR-code. Let op: deze avond gaat alleen door als de horecaregels het toelaten.