protestantse kerk Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Op dinsdag 8 februari komt ds. Johan Dorst weer naar de protestantse kerk in Groesbeek om een boekbespreking te doen. We zijn blij om hem na een afwezigheid van twee jaar weer te mogen begroeten.

Hieronder de toelichting op het boek dat hij wil gaan bespreken: De tuinen van Buitenzorg – Jan Brokken
Jan Brokken gaat in ‘De tuinen van Buitenzorg’ op zoek naar de geschiedenis van zijn moeder, die in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisde en in 1947 terugkeerde naar een verwoest Nederland.
Teder, sensitief en tastend zoekt Brokken in oude brieven van zijn moeder naar de vrouw die gedurende haar leven altijd een onbekende voor hem was gebleven.

We willen kijken naar het leven in Nederlands Indië in de jaren 1930/40 en naar de vorm van zendingsdrang van de Nederlandse kerken.De lezing is in de protestantse kerk, Kerkstraat 18 in Groesbeek op dinsdag 8 februari om 20.00 uur

Voor deze bijeenkomst geldt de volgende afspraak: Graag vooraf aanmelden per mail: w.moll@kpnmail.nl of per telefoon: 024 3974353. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. We gaan er vanuit dat u gevaccineerd, genezen of getest bent en dat u bij klachten thuis blijft. Verder houden we afstand en is het dragen van een mondmasker verplicht bij verplaatsing.
Op 8 maart is de volgende boekbespreking door ds. Dorst: Het geheim van de Gucci-koffer van Pauline Terreehorst.