Alle karpers worden gemeten en weer terug gezet. (foto: Joop Verstraaten)
Alle karpers worden gemeten en weer terug gezet. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Water in de Groesbeekse visvijver De Mies niet gezond voor visstand

GROESBEEK – Naar aanleiding van signalen dat er iets aan de hand was met het water in de Groesbeekse visvijver De Mies is er dinsdagmorgen een onderzoek gestart. 

Hengelsport Federatie Midden Gelderland kwam er dinsdagmorgen met twee boten om de visstand in de visvijver in kaart te brengen, aldus de projectleider Bram Jacobs. In de zomer als het warm is, is er bijna geen water meer over in de visvijver. In samenwerking met Waterschap Rivierenland wordt er alles aan gedaan op het water in de visvijver De Mies weer gezond te maken. 

Zoals het er nu naar uitziet is de visstand niet in balans. Zo hebben dinsdagmorgen ook drie ecologen van het Waterschap geconstateerd. Met netten werd de visstand in kaart gebracht en daarbij viel op, dat er geen enkele snoek aanwezig was, die wel in dergelijke vijvers thuis horen. Wel werden enkele tientallen schubkarpers en een tiental spiegelkarpers gelokaliseerd. Alle boven water gehaalde vissen werden weer in de visvijver terug gezet. Een bijzondere vangst was een schildpad die meegenomen werd en bij een schildpadopvang afgeleverd wordt. 

Met Waterschap Rivierenland zal worden bekeken welke maatregelen er genomen moeten worden om de Groesbeekse visvijver De Mies weer gezond te maken, aldus Bram Jacobs. Hij laat overigens weten dat voor het vissen in deze vijver een visvergunning nodig is, waarop zal worden gecontroleerd.

De aangetroffen Schildpad wordt naar opvangcentrum gebracht. (foto: Joop Verstraaten)