Uitstappen met rollator uit bus.
Uitstappen met rollator uit bus. Foto: Bert Koeneman

Buurtbus 569 Middelaar-Mook-Malden biedt meer mogelijkheden

Algemeen

REGIO - Sinds medio december 2021 is de buurtbuslijn 569 een permanente lijn geworden. Er bleef nog één belangrijke wens over. Een bus die ook toegankelijk is voor passagiers die slecht ter been zijn en gebruik maken van een rollator of bagagewagentje voor bijvoorbeeld de boodschappen.

Het goede nieuws is dat er sinds 22 december 2021 een bus rijdt met verlaagde instapvloer met schuifdeuren, die aansluit op de verhoogde stoepen bij de bushaltes. Dat betekent dat de passagiers die slecht ter been zijn en een rollator of bagagewagentje gebruiken nu heel gemakkelijk de bus kunnen binnengaan en verlaten. Daarmee is Buurtbus 569 een permanente en volwaardige buurtbuslijn geworden voor iedereen!

Er reed op buslijn 569 een bus die slecht toegankelijk was voor passagiers die slecht ter been zijn. Toen de bus een permanent karakter kreeg was dat ook het moment om na te denken over de inzet van een bus die wel makkelijk toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn. Connexxion/Breng heeft in overleg met de Buurtbusvereniging vanaf 22 december 2021 zo’n bus ingezet. Daarmee is lijn 569 ook voor hen goed toegankelijk geworden.

Lijn 539 rijdt nu ook door Mook, heeft een extra halte in Middelaar en sluit beter aan op de treinen op station Mook-Molenhoek. Op initiatief en voorstel van de enthousiaste chauffeurs op deze lijn zijn wijzigingen in de route doorgevoerd, die een betere bereikbaarheid van de bus betekenen.

Meer informatie over buurtbuslijn 569 van Breng en de dienstregeling op www.breng.nl/onzeroutes/vervoersmiddelen/buurtbus en zoek op dienstregeling 569.