Afbeelding

Groesbeekse carnavalisten zien carnaval met Pinksteren niet zitten

Algemeen

GROESBEEK – Het SamenwerkingsOrgaan Karnaval (SOK) heeft onlangs een enquête onder de Groesbeekse carnavalisten gehouden met de vraag of zij belangstelling hebben om de carnavalsviering dit jaar door te schuiven naar het Pinsterweekend 5 en 6 juni. Uit de ontvangen enquête reacties is gebleken dat er maar heel weinig belangstelling is voor een verschuiving van de carnavalsviering. 

Uit de vele reacties is gebleken dat ze allemaal wel heel graag carnaval willen vieren, maar dat dan wel alleen tijdens de traditionele carnavalsdagen. En niet ergens verscholen verderop in het jaar. Het bestuur van het SOK heeft daarop besloten daarom dan ook geen carnavalsactiviteiten in het Pinksterweekend of op enig ander moment te organiseren.
Echter na de versoepeling van de coronamaatregelen van afgelopen dinsdag ziet het er naar uit dat de Groesbeekse carnavalisten -zij het in aangepaste vorm- toch nog hun zo geliefde feestje kunnen vieren tijdens de carnavalsdagen. Helaas nog niet met een optocht en een grote tent op het marktterrein. Dat zit er door de aangegeven geldigheidsperiode van zes weken voor de huidige maatregelen, helaas nog niet in. Maar wel gezellig, op een wat kleinere en aangepaste schaal, carnaval vieren bij de plaatselijke horeca. Hier kijken ze allemaal naar uit.

Om carnaval 2022 toch een wat volwaardigere uitstraling te geven, organiseert het SOK op zaterdag 19 februari toch het Schlagerfestival. Ook dit evenement zal natuurlijk in een iets aangepaste en binnen de mogelijkheden van de nu geldende maatregelen plaatsvinden. Om toch iedereen van dit prachtige evenement te laten genieten wordt getracht hiervan een liveregistratie via Omroep Berg en Dal mogelijk te maken.
Het Schlagerfestival zal worden op genomen in dancing De Hoeve aan de Herwendaalseweg in Groesbeek waar uiteraard de Schlagergroepjes en een kleine aanhang (mits de coronaregels dit toestaan) bij aanwezig zullen zijn. Ook het Sökske - het populaire carnavalsboekje dit jaar weer verspreid worden. Het SOK doet er alles aan om van carnaval 2022 een zo compleet feest te maken waar me met onsallen nog met veel plezier op terug kunnen kijken.
De Schlager groepen zullen per mail hierover nog worden geïnformeerd.