Lex Staal reikt de kwaliteitslabel uit bij Forte Welzijn.
Lex Staal reikt de kwaliteitslabel uit bij Forte Welzijn. Foto: Peter Hendriks

aan twee medewerksters van Forte Welzijn

Algemeen

GROESBEEK – Directeur Sociaal Nederland Lex Staal heeft donderdag 28 januari het kwaliteitslabel Sociaal Werk uitgereikt aan twee leden van de werkgroep kwaliteit van Forte Welzijn.

Teamcoach Anne-Marie ten Kate en sociaal werker Hanneke Klievink namen het certificaat in ontvangst in De Körf aan het Kerkpad in Groesbeek. Hierbij was ook aanwezig wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal. Samen hoorden zij van Lex Staal hoe uniek de tweede certificering op dit moment is. Van de circa 500 sociaal werkorganisaties in Nederland zijn er tot nu toe pas circa 25 die de audit voor de tweede keer doorlopen hebben met goed gevolg.

Directeur-bestuurder Lucien Peeters is in zijn nopjes met de toelichting op het kwaliteitslabel door Lex Staal. “Fantastisch om terug te horen hoe uniek deze tweede certificering op dit moment nog is”, zo uitte hij zijn waardering. Forte startte het traject naar het eerste kwaliteitslabel in een coproductie met Mozaïek Welzijn (Tiel) en Solidez (Wageningen) in 2019. Later kwam daar Malkander (Ede) bij en heel recent heeft ook Caleidoz (Zevenaar) zich hierbij aangesloten. “Door samen op te trekken ontstaat synergie en leren we van elkaars aanpak en plannen”, voegde Peeters nog toe.
Het kwaliteitslabel staat overigens voor sterk sociaal werk en is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers. .