Clubgebouw De Treffers aan het Nijerf in Groesbeek.
Clubgebouw De Treffers aan het Nijerf in Groesbeek. Foto: Joop Verstraaten

23 wedstrijden in 18 weken!

Algemeen

GROESBEEK – De Treffers staat voor een bijna onmogelijke opgave nu de KNVB de afgelopen week heeft besloten om de competities in het amateurvoetbal volledig uit te spelen. Voor de tweededivisieclub uit Groesbeek De Treffers betekent dit besluit dat de voetballers liefst 23 wedstrijden in slechts achttien weken moeten spelen. 

Het merendeel van de spelers is blij dat ze weer wedstrijden mogen voetballen, maar zoveel in zo’n korte tijd dat zal nog moeten blijken. De KNVB had de competitie ook kunnen inkorten zo opperde de bond om in de tweede en derde divisie alleen de eerste seizoenhelft uit te spelen en daarna de competitie op te splitsen. Dan had De Treffers nog veertien wedstrijden op het programma gehad en nu zijn het er 23.
De Treffers hervat zaterdag 5 februari de competitie thuis tegen IJsselmeervogels, vervolgens wacht de wedstrijd tegen Kozakken Boys. De eerste midweekse competitie duels zijn pas in maart. Op woensdag 9 maart komt Scheveningen op bezoek, twee weken later Noordwijk.