Gradisen ziet niets in mini-rampenplan

Algemeen

MOOK – Burgemeester Gradisen van Mook en Middelaar ziet niets in een rampenplan bij hoog water, aldus het advies van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. 

Wat de inwoners van Mook en Middelaar nodig hebben zijn eenvoudige tips hoe ze moeten handelen bij dreigend hoogwater of zelfs een dijkdoorbraak, aldus Gradisen na het verschijnen van een evaluatie van hoogwater van afgelopen zomer. 

“Om een rampenbestrijdingsplan aan te passen is een hele klus, maar in onze gemeente zijn volgens Gradisen de risico’s ook veel kleiner.

Maar er is niets mis mee om de inwoners te doordringen wat ze bij een hoogwater dreiging moeten doen. De overlast van afgelopen zomer viel best mee in Mook en Middelaar. In Mook kwam watersportcentrum Dolfijn onder water te staan. 

De Mookse hoogwater draaiboeken zijn bijgewerkt naar aanleiding van afgelopen zomer”, volgens Gradisen,  ”Als het water niet over de dijken gutst of de dijken breken niet, dan komt slechts geen handvol woningen in de problemen”, aldus de burgemeester van Mook en Middelaar.