Vrijwilligers Jos en Sanne nemen een flinke partij koffie in ontvangst van Radman en Gerie. 
Vrijwilligers Jos en Sanne nemen een flinke partij koffie in ontvangst van Radman en Gerie.  Foto: Vrij van rechten

Bestaat er kunst, die iedereen mooi vindt?

Algemeen

GROESBEEK - Bestaat er kunst die iedereen mooi vindt? Ja hoor! Het werk van lokale kunstenaars, ingezet ten behoeve van de Voedselbank Groesbeek en omstreken, dat is kunst die, alleen al vanwege het gebaar, door iedereen gewaardeerd zal worden.

In de aanloop naar de grote jaarlijkse inzamelingsactie van de voedselbank in december afgelopen jaar werden in diverse supermarkten kunstwerken uitgestald waar klanten door aankoop van een lotje van drie euro kans op maakten. Deze loterijactie van de kunstenaressen Patricia Heijmen (Molenhoek),  Eva Vermeulen (Mook), Ingrid Claessen en Mariëlle Poelen (Groesbeek), leverde een mooi bedrag op voor de Voedselbank Groesbeek e.o. Van de opbrengst werd een flinke partij koffie gekocht (zie foto).

Het idee om de promotie van lokale kunst te combineren met het ondersteunen van de voedselbank ontstond 2 jaar geleden. Initiatiefneemster Gerie van der Land-Zijderveld zette samen met Patricia Heijmen de eerste kleinschalige actie op. Afgelopen jaar breidde de actie uit naar vier kunstenaressen met ondersteuning van de lokale supermarkten: Spar, Plus, AH en Jan Linders.

Dit jaar meedoen? Heeft u als lokale kunstenaar, als supermarkt of andere bezoeklocatie in de gemeente Berg en Dal, Heumen, Mook en Middelaar interesse om ook te participeren in deze actie eind 2022? Neem dan contact op met gerievanderland@hotmail.com.

Wilt u Voedselbank Groesbeek en omstreken rechtstreeks  steunen? Dat kan via de doneerknop op www.voedselbankgroesbeek.nl. Heeft u vragen of wil u meer informatie over de voedselbank mail ons info@voedselbankgroesbeek.nl.