naar een lichter februari?

Algemeen

NIJMEGEN - Geen specifieke Poëzieweek-activiteiten in het Poëziecentrum, maar Frouke Arns wandelt langs bijzondere Nijmeegse locaties om (met maximaal drie mensen) gedichten te lezen. Op 19 februari om 11.00 uur kan een ieder mee.

Afhankelijk van versoepeling zijn in het Poëziecentrum, achter in Bibliotheek Mariënburg, deze activiteiten:
Bij de Lunchpauzepoëzie 5 februari 12.00 uur worden nieuwe aanwinsten besproken. Zeker ook ‘Wij waren onder de betovering’, het Poëzieweekgeschenk van Ramsey Nasr.
Op 12 februari 14.00 uur: ‘Ontmoet De Dichter… Daan Cartens’. De Nijmeegse dichter publiceerde recent onder de meerduidige titel ‘Mijn vriend herinnering’. Het is zijn vijfde bundel. Cartens doet ook redactiewerk, is coauteur van Schrijversprentenboeken, bloemleesde uit poëzie van Hans van de Waarsenburg en is conservator bij het Literatuurmuseum.
Op 19 februari 14.00 uur gedenkt het Poëziecentrum in ‘Tegen het vergeten’ Louis Lehmann, een weerbarstige Nederlandse dichter. Hij debuteert in 1940 en publiceert tot eind jaren ‘40 zeven bundels (clandestien tijdens de oorlog); de volgende poëzieperiode beslaat de jaren ‘50 en ‘60. Daarna is het 30 jaar (!) stil, tot hij opnieuw ‘debuteert’ in 1996 met de bundel Vluchtige steden (en zo). Jaap van der Bent schreef een biografie: ‘De dichter die het niet wilde zijn’; Erik Bindervoet stelde een bloemlezing samen uit zijn werk: ’Gij zult niet bloemlezen!’ Beiden zijn aanwezig.
Voor alle activiteiten graag aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com.