Afbeelding
Foto:

Expositie Ingrid Schröder in Kalorama:

I fly away…

BEEK - Ingrid Schröder (1963, Nijmegen) is improvisator in hart en nieren. Als actrice speelt zij vanuit de stelregel 'Plan niet, zeg ja en doe wat in je op komt'. Op een positieve en luchtige manier maakt ze thema's zichtbaar en bespreekbaar. Met het Kanteltheater heeft Ingrid regelmatig opgetreden voor bedrijven en zorg- en welzijnsinstellingen. Samen met haar pianist geeft Ingrid voorstellingen met 'Speelplaats van de intuïtie'.

Door corona is het acteerwerk van Ingrid stil komen te liggen; vanaf die tijd uit ze haar creativiteit op doek. Zoals zij ‘intuïtief en improviserend’ speelt, hanteert Ingrid ook de verfkwast. Hierdoor ontstaat een kleurrijke (fantasie) wereld waardoor je even kunt ontsnappen aan de werkelijkheid.

In de expositie I fly away toont Ingrid portretten en figuratieve en abstracte werken; zij schildert op doek met als materialen onder andere acryl en papier, met tekst. Haar fantasie en verbeeldingskracht -Ingrid’s reddende engelen in tijden van corona- komen in de tentoongestelde werken volop tot hun recht. Het is een feest van kleur, vanuit een technisch zekere hand op het doek gezet.
Uiteindelijk hoopt Ingrid weer voorstellingen te geven en daarin haar schilderijen een rol te geven. Gezien de kwaliteit en kracht van haar schilderwerk, is het te hopen dat Ingrid blijft schilderen. Zie ook www.deontplooiing.nl voor meer informatie over Ingrid Schröder.

De expositie I fly away van Ingrid Schröder is te zien vanaf dinsdag 1 februari tot en met zondag 24 april in Kalorama, Nieuwe Holleweg 12 in Beek (Berg en Dal). Dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur. Tijdens de expositie is er gelegenheid om Ingrids werk te kopen.