Afbeelding

Verstand van zaken en hart voor elkaar

MOOK EN MIDDELAAR - Onze natuur, een stevige financiƫle basis en niet over ons maar met ons beslissen, dat zijn de drie kernwaarden van de VVD Mook en Middelaar, een liberale dorpspartij met lokaal eigen regie en een sterk landelijk netwerk, een essentiele combi om als kleine gemeente zelfstandig en financieel gezond te blijven.

De VVD wil dat Molenhoek-Zuid wordt ingericht samen met de inwoners. Waar voor elk budget gewoond kan worden, met landelijke uitstraling en duurzaam.
Speerpunt van de VVD blijft het tegenhouden van de wegverbinding (variant-5a) naar Groesbeek: geen aanzuiging van extra verkeer dwars door een kwetsbaar natuurgebied.

Financieel staat Mook er niet goed voor: in de afgelopen periode zijn alle reserves opgebruikt. Op ons initiatief zijn de financien van de gemeente beter in kaart gebracht en zijn we in staat door betere keuzes in welke taken de gemeente zelf uit kan voeren en welke in een samenwerking, de belastingdruk te verminderen.
Bij grote beslissingen in de afgelopen jaren hebben inwoners te vaak buitenspel gestaan. Zeker wanneer het direct invloed heeft op hun leefomgeving, zoals bijvoorbeeld het ophalen van afval, moeten zij eerder en actiever bij het besluitvormingsproces betrokken worden.

De VVD staat achter de klimaatdoelstellingen, maar willen een realistisch plan. Hierin geen windmolens en zonneparken, wel daken vol zonnepanelen.

VVD Gemeente Mook en Middelaar

Afbeelding