Caravan en botenstalling in deze voormalige kippenschuren. Foto: Joop Verstraaten)
Caravan en botenstalling in deze voormalige kippenschuren. Foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Kippenschuurcomplex tijdelijk caravan- en botenstalling

GROESBEEK – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal hebben ingestemd met het tijdelijk gebruiken van de inpandige ruimte van de schuren voor de opslag van laag dynamische caravans en boten voor een periode van vijf jaar.


De opslag dient inpandig plaats te vinden, met uitzondering van de op te halen en terug te brengen voertuigen. Deze mogen maximaal 24 uur buiten gestald worden. Er mogen geen aanvullende service zoals onderhoud, reparatie en schoonmaak aangeboden worden. De verharding waar deze voertuigen klaargezet worden. Moet binnen het bouwvlak liggen en moet landschappelijk worden ingepast meet inheemse soorten.

Tevens stemt het college in met het tijdelijk gebruiken van een kantoorruimte en kantine als woonruimte voor een periode van vijf jaar, maar niet op basis van de leegstandswet waarbij de volgende voorwaarden gelden: de woonruimte geldt als bedrijfswoning, wat wil zeggen dat er een binding moet zijn tussen het bedrijfsmatig gebruik en de bewoner van de woning. De woonruimte wordt gebruikt voor bewoning van maximaal één huishouden. De initiatiefnemer is verantwoordelijk voor de tijdelijkheid van de bewoning door middel van een af te sluiten huurovereenkomst.

Het college ziet geen oplossing in het instellen van eenrichtingsverkeer op De Dennenkamp. Eventuele kosten in het publieke domein komen voor rekening van de initiatiefnemer.
De bewoners van De Dennenkamp verwachten een chaos op De Dennenkamp omdat die veel te smal is. Als een voortuig met een caravan of boot een tegenligger tegenkomt is er al een probleem. Zij suggereren de ingang naast De Linde te gebruiken om naar de schuren te kunnen. Dan wordt De Dennenkamp geheel ontlast (en het is bovendien van dezelfde eigenaar).