Pluktuin Gelukkige Groentes vanaf boven. (foto: Sam Emons)
Pluktuin Gelukkige Groentes vanaf boven. (foto: Sam Emons) Foto: Sam Emons

Pluktuin in Malden zoekt vijftig plukkers

MALDEN - Gelukkige Groentes is een pluktuin aan de Hatertseweg in Malden waar consumenten van mei - december welkom zijn om hun portie verse groentes te komen plukken. 

“Het plukken zelf is voor veel mensen een geluksmoment in de buitenlucht. Uiteindelijk smaken de groentes beter, blijven langer goed en je relatie met voedsel en je omgeving veranderen door het zelf in je eigen buurt te plukken”, aldus Sam Emons & Maarten Mulders de stadsboeren van Gelukkige Groentes.

Startjaar met groei 

van 130 naar 200 monden

2021 was voor Gelukkige Groentes het eerste jaar als pluktuin. “Een opstartjaar met mooie oogsten en zeer tevreden plukkers. Uit een enquête onder de plukkers kregen we gemiddeld een 8,5 voor het complete seizoen. We begonnen met 130 leden maar dat waren er aan het eind van het seizoen 200. We hopen in mei dit jaar te mogen starten met 250, dan is de tuin ook vol.”

De pluktuin hip maken

“De pluktuin is een redelijk onbekend concept. Maar het past volledig in de tijd waarin we leven en de uitdagingen die we daarbij hebben. De groep mensen die beseft dat door anders te consumeren we juist een positieve bijdrage kunnen leveren groeit. Daarnaast besteden mensen meer aandacht aan hun gezondheid, vinden ze lokaal consumeren belangrijk en is het vinden van rust in een druk leven steeds lastiger. De pluktuin vult enkele of alle van deze behoeftes feilloos in.”

Deelname pluktuin

Wil je meer weten over de pluktuin of heb je zelf interesse in een abonnement op de pluktuin? Neem dan een kijkje op: www.gelukkigegroentes.nl.