Bedrijfsinvesteringszone Groesbeek Centrum verlengd

BERG EN DAL - De bedrijfsinvesteringszone (BIZ) in het centrum van Groesbeek is met vijf jaar verlengd. Liefst 78 procent van de ondernemers uit de zone stemde voor de verlenging tijdens de draagvlakmeting in januari 2022. Veel meer dan de wettelijk vastgestelde 66,6 procent. 

De BIZ is vijf jaar geleden door de Groesbeekse ondernemers opgericht om het centrum van Groesbeek aantrekkelijker te maken. Vrijwel alle ondernemers in deze zone zijn verplicht een bijdrage te leveren aan een ondernemersfonds. De gemeente ondersteunt dit fonds van harte en maakt het mogelijk met belastingregels. 

Verfraaien centrum 

De vereniging BIZ-Groesbeek Centrum is de partij die het ondernemersfonds beheert en de activiteiten uitvoert om het centrum aantrekkelijker te maken. Dat doen zij onder andere door het versieren van het centrum tijdens de kerst, het organiseren van evenementen en promotie en marketing van het centrum. De Groesbeekse ondernemers hebben hier door de BIZ een jaarlijks budget voor van circa 35.000 euro. De gemeente draagt jaarlijks circa 5.500 euro direct bij aan het fonds. 

Partijen blij met verlenging 

Wethouder Irma van de Scheur is verheugd dat de BIZ voor vijf jaar is verlengd. ‘'Door de coronacrisis hebben veel centrumondernemers het financieel zwaar. Desondanks hebben deze ondernemers met een grote meerderheid vóór gestemd. Dit geeft maar aan hoe belangrijk zij de BIZ vinden. De BIZ heeft in deze tijd bijgedragen aan onderlinge steun en solidariteit. Ook heeft het met initiatieven een bijdrage geleverd om de gevolgen van de crisis te beperken, bijvoorbeeld met de Mega Fashion Outlet.''

Centrummanager Freek Stevens is ook blij met de verlenging. ‘’Door de verlenging kunnen we verder bouwen aan een aantrekkelijk centrum. Dit jaar willen we als eerst opnieuw een gezamenlijke outlet opzetten voor de kledingwinkels. Verder willen wij dit jaar met de horeca diverse evenementen organiseren. Zoals Koningsdag en de Zeven Zinderende Zomerweken.’’