Meld financieel misbruik van ouderen

BERG EN DAL - Ouderen krijgen steeds meer te maken met financieel misbruik bijvoorbeeld diefstal, pinpasmisbruik, ongewenste bemoeienis met geldzaken of een veranderd testament.
We willen dit voorkomen en aanpakken. Daarom werken 10 organisaties in de gemeente Berg en Dal in de ‘ Alliantie veilig ouder worden ‘. Vermoedt men financieel misbruik ? Doe dan een melding.

Waar kan men een melding doen? Men kan een vermoeden van financieel misbruik melden op verschillende manieren;
* U kunt Veilig Thuis inschakelen die 24 uur per dag bereikbaar zijn via gratis te; nummer 0800 2000.
Iedereen kan de melding doen bij Veilig Thuis als er zorgen zijn over een thuissituatie. Dit kan door familieleden, buurtgenoten, vrienden , collega’s en professionals.
* Men kan ook contact opnemen met het Sociaal Team van de gemeente Berg en Dal via telefoonnummer 024 7516520 of een mail sturen naar sociaalteam@bergendal.nl.

Welke organisaties zitten er in de Alliantie veilig ouder worden: Veilig Thuis Zuid Gelderland, Rabobank, Kalorama, Notariskantoor Mostart en Timmermans, Mentorschap Overijssel en Gelderland, Bureau SIM, ZZG Zorgroep De Laren/Villa Hamer, Zeker Financiële Zorgverlening en de gemeente Berg en Dal. Iedereen die zich zorgen maakt over financieel misbruik van ouderen kan bij de organisatie terecht. De organisaties delen kennis en ervaringen en ze helpen elkaar om kwetsbare ouderen te beschermen. Ook weten ze elkaar te vinden als er een vermoeden is van financieel misbruik.