Burgemeester Minses bij het diamanten paar in Overasselt. (foto: Joop Verstraaten)
Burgemeester Minses bij het diamanten paar in Overasselt. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Dansavond in café Berlie bracht

65 jaar geleden Jan en Bennie bij elkaar

OVERASSELT – Op maandag 7 februari – de verjaardag van Jan van Langen (85) – zijn Jan van Langen en Bennie van Langen – Duijghuisen 60 jaar getrouwd. Het stel is al 65 jaar bij elkaar; vijf jaar hebben ze verkering gehad, voordat ze gingen trouwen. 

Jan is 85 jaar geleden geboren aan de Hoogstraat 16 in Overasselt en groeide op in een gezin van tien kinderen. Bennie (87) is geboren en opgegroeid op boerderij De Bloemershof in Worsum, eveneens in een gezin van tien kinderen.
Jan werkte destijds bij Kropman in Nijmegen, terwijl Bennie kleuterleidster was in Gennep. Na het trouwen ging het stel wonen in Wijchen, waar Frank en Lucy zijn geboren.

Na vijf jaar wonen in Wijchen zijn ze weer teruggegaan naar Overasselt naar de smederij met winkel van de ouders van Jan. Hier werd Johnny geboren. Jan ging zich bekwamen in de smederij van hoefsmid tot cv-monteur/loodgieter en het slaan van waterputten. Bennie ging werken in de winkel met speelgoed en huishoudelijke artikelen. Daarnaast hadden ze nog een benzinetankstation. De winkel ‘Het Geschenkenhuis' werd uitgebreid met een drogisterij, schoenen, seizoensartikelen (zoals schaatsen en het slijpen ervan), sleutelservice, carnavalskleding, vuurwerk en een postagentschap. Het was gewoon de bazaar van Overasselt, ook toen dochter Lucy in 1984 in de winkel kwam. 

De hobby’s van Jan waren vissen in de Maas, voetballen bij Overasseltse Boys en hij was scheidsrechter en kijkt tegenwoordig voetbal op de tv, vooral naar Ajax. Bovendien werd Jan het carnaval met de paplepel ingegeven. In 1970 was hij Prins Carnaval van ‘ Krek zo Mot ut ‘ net als zijn vader en broer Harrie. 

Bennie heeft haar hele leven foto’s gemaakt van familie, verenigingen en evenementen in Overasselt. Daarnaast was schilderen een van haar hobby’s zoals het welbekende schilderij van ‘De Maas' dat in vele woonkamers hangt evenals de gehaakte engeltjes van Bennie.
Jan heeft in 1992 zijn eigen huis gebouwd achter de smederij aan het Merelnest. In 2017 zijn ze kleiner gaan wonen aan de Kruisbergsestraat in Overasselt, waar ze het erg naar hun zin hebben.

Ze zijn trots op hun vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen (het derde is op komst). Voor de kersverse burgemeester van Heumen Joeri Minses was het maandagmiddag 7 februari het eerste diamanten paar, die hij kwam feliciteren als burgemeester van de gemeente Heumen. Hij had een prachtig boeket bloemen en een tas met plaatselijke artikelen bij zich.