Mobiele spreekkamer bij huisartsen praktijk Ottenhoff. (foto: Joop Verstraaten)
Mobiele spreekkamer bij huisartsen praktijk Ottenhoff. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Huisartsenpraktijk Ottenhoff zet mobiele spreekkamer in als service naar patiënten

GROESBEEK – Veel mensen in Groesbeek keken er van op dat voor de Huisartsenpraktijk Ottenhoff aan de Burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek een mobiele spreekkamer was geplaatst. Er werd gedacht dat de praktijk ging verbouwen maar niets was minder waar. 

Volgens huisarts Wendy de Bruin is deze mobiele spreekkamer een extra service naar de patiënten toe. "Wij zijn gewoon preventief bezig", aldus Wendy. "In december hebben wij onze patiënten de gelegenheid gegeven een botmeting te doen en dat was een groot succes. Nu hebben wij - vanaf een bepaalde leeftijd - 1200 uitnodigingen de praktijk uit laten gaan om de cliënten van onze praktijk de gelegenheid te bieden deel te nemen aan een preventief oogonderzoek. Dit om in een vroeg stadium eventueel oogletsel op te kunnen sporen."

Dit preventief onderzoek – dat in de mobiele spreekkamer plaatsvindt - wordt overigens vergoed door de zorgverzekeraars, aldus Wendy de Bruin. "In de mobiele spreekkamer zit alle apparatuur om een deskundig oog onderzoek uit te kunnen voeren. In principe zou de mobiele spreekkamer er twee weken staan, maar gezien de drukte plakken we er nog een week aan vast. Wendy hoopt overigens dat de gemeente Berg en Dal de praktijk goed gezind is. Wij moeten nodig  uitbreiden. Het verzoek ligt bij de gemeente, waar nu het wachten op is."