Foto: Flip Franssen
Foto: Flip Franssen Foto: flip franssen

Ontdek het Infocentrum WO2 in Nijmegen

Het Infocentrum WO2 Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt. Het geeft bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Begin je bezoek met een levendige ervaring van wat WO2 betekende voor Nijmegen en omgeving en maak in het Infocentrum WO2 mee hoe de geschiedenis levend wordt gehouden op diverse historische plekken.

Hologramvitrine 

Uniek in Nijmegen is de hologramvitrine. Hierin worden topstukken over de Tweede Wereldoorlog uit verschillende regionale musea en archieven geprojecteerd in 3D. Denk hierbij aan een kinderwagen gebruikt tijdens de evacuatie van de Betuwe en aan een gesmolten wijnglas uit de etalage van de V&D dat herinnert aan het bombardement van 22 februari 1944. Waar nieuwe technologie en geschiedenis elkaar ontmoeten!

Mysterie

Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar is er de spannende interactieve beleving ‘Het Mysterie’. De strijd om Nijmegen is losgebarsten. De leden van de familie Van Noordenburg zijn elkaar uit het oog verloren. Zoon Jan zit in een schuilkelder en vraagt jouw hulp om zijn familie te zoeken. Stap in het waargebeurde verhaal van de familie Van Noordenburg. In dit mysterie ga je op zoek naar aanwijzingen en leer je over de geschiedenis van Nijmegen en omgeving tijdens Market Garden. Kun jij Jan helpen zijn familie te vinden?
Het Infocentrum WO2 Nijmegen en Het Mysterie zijn gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig. Een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) en het tonen van een ID-bewijs is verplicht.
Infocentrum WO2 Nijmegen, Ridderstraat 27, 6511 TM, Nijmegen. Tel. +31 (0)24-2200102; welkom@infocentrumwo2.nl; www.infocentrumwo2.nl

Afbeelding