De Horst 1 wint thuis met publiek

DE HORST - Na opnieuw een lockdown gedurende het zaalseizoen, mochten de dames van De Horst 1 op zondag 6 februari eindelijk weer een wedstrijd spelen. Er werd thuis in Heuvelland gespeeld tegen Arcades 1 uit Deurne.

Eerder speelden de dames van De Horst al tegen deze ploeg, waar nipt werd verloren. De Horst 1 was er dan ook op gebrand om twee punten te pakken en ging fel van start. In eerste instantie ging de stand gelijk op, maar door twee mooie doelpunten van Malissa Jacobs liep De Horst uit naar een stand van 6-2. Helaas was deze voorsprong maar van korte duur en gingen de dames de rust in met een stand van 6-4.

Na de rust was het Arcades die als eerste de korf wisten te vinden. Met een time-out aan de kant van De Horst probeerden coaches Mikki en Roel de dames opnieuw op scherp te zetten. Vlak daarna werd het erg spannend en kwam Arcades terug en keken de dames tegen een achterstand van 7-8 aan. De Horst bleef zoeken naar de goede kansen en speelde mooie aanvallen uit.

Het waren Malissa Jacobs en Dianne van Kesteren die De Horst weer op een voorsprong wisten te brengen. Uiteindelijk werd er nog twee keer gescoord, waardoor De Horst 1 de twee punten in Groesbeek heeft weten te houden. Doelpunten: 5x Malissa Jacobs, 2x Janiek van Kesteren, 1x Dianne van Kesteren, 1x Emma Rutten, 1x Tessa Theunissen en 1x Romy Wijnhoven.